Gereformeerde Kerk Ottoland

Verbouw/Nieuwbouw

De kerk is gebouwd in 1888. In de vorm van een boerderij, want als zou blijken dat deze kerk geen bestaansrecht zou hebben, dan kon er zo een boerderij van worden gemaakt. Het woonhuis is de pastorie en in de ’stal’ is de kerkzaal gevestigd.

In 1989 is een aanbouw met verschillende zalen bijgebouwd: de Bogerd. In het begin van deze  eeuw bleek dat er diverse redenen waren om opnieuw een nieuwbouw en verbouwing te overwegen. Er komen zoveel kinderen naar de clubs dat er niet genoeg zalen waren om elke club een eigen ruimte te geven. De keuken die in de Bogerd stond was aan vervanging toe. De benedenzaal waar op zondag na de dienst met de gemeenteleden koffie werd gedronken was aan de kleine kant en daardoor niet echt uitnodigend. En de muren van de Bogerd hadden een opknapbeurt nodig. Kortom: redenen genoeg om te concluderen dat er verbouwd en nieuw gebouwd moest worden.

Er werd een plan gemaakt om de totale (ver)bouw in drie fasen aan te pakken. Rond mei 2010 ging de eerste spa de grond in van de groentetuin. Deze werd leeg gerooid,  een gedeelte van het terrein werd verhard en zou later als parkeerplaats dienst gaan doen.  Het andere deel werd klaar gemaakt om nieuwbouw op te realiseren.
In november 2010 gingen de palen voor de nieuw aanbouw de grond in. Van begin 2011 tot mei 2013 is er ‘s avonds en zaterdags door vele gemeenteleden vrijwillig en met groot enthousiasme gewerkt om de nieuwbouw te realiseren. 

Na de zomervakantie van 2013 wilden alle ‘bouwers’ met onverminderd enthousiasme gelijk verder met de tweede fase: de verbouwing van de oude Bogerd. Inmiddels is beneden alles vernieuwd: de keuken, de toiletten, de consistorie en er is ook een nieuwe ingang met een mooie grote hal. Er moest binnen zelfs een paal bijgeslagen worden om er een grote open ruimte van te kunnen maken. 
Er wordt geprobeerd om voor de zomervakantie van 2014 deze fase van de verbouwing zo goed als klaar te hebben. Daarna wordt bekeken hoe en wanneer verder wordt gegaan met de derde fase.

Over de voortgang van de bouw wordt regelmatig een column geschreven. Klik hier deze te lezen. Ook zijn er foto’s van te bekijken.

  

Recent gewijzigd

Links

Twitterfeed