Gereformeerde Kerk Ottoland

Dabar commissie

Vanaf 1968 wordt op camping ‘de Put’ door een interkerkelijke commissie evangelisatie en recreatiewerk gedaan. Het werk wordt gedragen door de Hervormde gemeenten Oud-Alblas, Wijngaarden, Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Brandwijk, Goudriaan, Ottoland, Giessen-Nieuwkerk en Giessen-Oudkerk en de Gereformeerde kerken van Brandwijk en Ottoland.

Dabar ... ?

Dabar is Hebreeuws voor ‘woord en daad’. Jongeren zijn in teamverband twee weken actief op de camping. Je maakt zo deel uit van de wereld van de campinggasten en bouw je een band op met hen. Met woorden en daden geef je door wat jou zelf heeft geraakt: het bijzonder cadeau van Gods liefde. Dat doe je door het organiseren van een kinderclub of tienerbijbelstudie, maar net zo goed met een poppenkastkwartiertje, een spuitvoetbalwedstrijd of de sterkste-man-van-de-camping.

Dabar is ook samen met anderen je geloof beleven en delen. Met je teamleden bidden en ontdekken dat God ook aanwezig is op de camping. Groeien in vertrouwen op Hem. Hij is erbij en Hij gaat met je mee. Dat is steeds weer verrassend en bemoedigend.

Wat je moet weten ...
De minimumleeftijd voor het meedraaien in een team is 18 jaar. Verder wordt van je verwacht dat je de voorbereidingen meemaakt, zoals het landelijk Ontmoetingsweekend in april, het plaatselijk instructieweekend in juni en de evaluatieavond in september.

Enthousiast geworden?
Surf naar www.hgjb.nl en klik op Dabar voor (sfeer) fotoverslagen, tips en nog meer informatie.

Campingpastor ...
Een minder bekende tak van het campingwerk, maar zeker niet minder belangrijk, is het campingpastoraat. Sinds enkele jaren is er aan ‘de Put’ naast het team ook een campingpastor aanwezig. De campingpastor richt zich in het bijzonder op de ouderen van de camping. Campinggasten hebben hun eigen verhaal. Velen lopen rond met verdriet, teleurstellingen, vragen ... op zoek naar een luisterend oor. Als campingpastor ben je de aangewezen persoon om naar hen te luisteren.

Campingpastors hebben hart en liefde voor campinggasten. Waar het mogelijk is, probeer je vanuit het evangelie de helpende hand te bieden. Zo laat je zien dat God nooit op vakantie is! Heb je een gezin? Zie dat niet als een belemmering! Het campingpastoraat blijkt uitermate geschikt voor gezinnen. Via de kinderen ontstaan er snel natuurlijke contacten met andere campinggasten.

Ben je 25 jaar of ouder en heb je hart voor mensen? Ligt hier een taak voor jou? Neem dan contact op met de HGJB. Graag willen zij met jou in een persoonlijk gesprek verder praten over deze bijzondere manier van vakantie vieren en getuige zijn.

Surf naar: www.hgjb.nl en klik op DABAR - ‘campingpastoraat’


Evangelisatie ‘de Put’ Ottoland
Rekeningnummer Dabar is: NL 09 RABO 0342743864 t.n.v. evangelisatie De Put.

Recent gewijzigd

Links

Twitterfeed